Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxhamburgare på högrev

Annons

För 6 personer

1 kg vacuummörad högrev

1 paket tärnad bacon 145 g

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

smör och rapsolja

Till dressingen:

2 dl majonnäs

1/2 dl tomatketchup

1 tsk paprikapulver

1 krm tabasco

1 krm mald kummin

Att äta till:

1 rödlök

2-3 tomater

1 grön paprika

1 påse blandade salladsblad

1 bit brieost

bladpersilja

surdegsbröd eller annat rustikt matbröd

1. Mal högrev och bacon i köttkvarn. Arbeta färsen med salt och svartpeppar. Forma sex stora hamburgare som först steks i lika delar smör och rapsolja i panna två minuter per sida och sedan eftersteks i ugn tio-tolv minuter.

2. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär tomaterna i ganska tunna skivor. Skär brieosten och paprikan i tunna skivor. Skär brödet i åtta skivor. Blanda samman dressingen.

3. Montera hamburgarna på tallrikar (de går inte att äta i hand). En skiva rustikt bröd, blandad sallad, paprika, lök, hamburgare, brieost, dressing, ett par tomatskivor, bladpersilja och bröd igen.

Sätt ett litet grillspett rakt genom skapelsen så den håller ihop fram till bordet.

Mer läsning

Annons