Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxig pasta med räkor

Annons

För 4 personer
15 minuter
1 bunt grön sparris, ca 300 g
500 g färsk ostfylld tortellini
340 g skalade räkor i lag (2 burkar)
1 msk olivolja
1 påse blandade salladsblad
12 körsbärstomater
dill
Till dressingen:
1 citron (rivet skal och saft)
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

Gör så här:
1. Tvätta citronen och riv av det yttersta gula skalet. Blanda det rivna med saften från frukten, matlagningsyoghurt, majonnäs och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
2. Bryt bort den nedersta, torra delen från sparrisen. Skär resten i 3-4 centimeter långa bitar. Koka upp saltat vatten. Koka sparris och tortellini i samma kastrull cirka 3 minuter. Tippa upp i durkslag och låt rinna av.
3. Låt räkorna rinna av. Fräs dem sedan några sekunder med olivolja i medelvarm panna. Blanda räkorna med pasta och sparris. Arrangera bäddar av rivna salladsblad och halva körsbärstomater i djupa tallrikar. Fördela pastablandningen över och avsluta med dressing och dill.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons