Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxig rabarberpaj med marängtopp

Annons

För 4 personer

Till pajdegen:

125 g smör

4,5 dl vetemjöl

1 äggula

3 msk strösocker

2 1/2 msk vatten

Till fyllningen:

400 g rabarber

1 dl strösocker

1 dl gelésocker

3 msk potatismjöl

2 tsk stött kardemumma

Till marängtoppen:

3 äggvitor

1 1/2 dl strösocker

Till garnering:

15-20 jordgubbar

1. Kör ihop pajdegen i matberedare eller knåda snabbt ihop den för hand. Lägg degen svalt en timme innan utbakning.

2. Blanda centimeterstora bitar av rabarber med de båda sockersorterna, potatismjöl och stött kardemumma. Låt blandningen stå en knapp timme.

3. Kavla ut degen och klä en låg pajform (28 cm diameter), gärna med löstagbar botten. Nagga botten med en gaffel och lägg i rabarberfyllningen. Grädda pajen på låg fals i 200 graders ugn i 25 minuter. Ta ut och låt pajen svalna något.

4. Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret i omgångar. Bred ut marängsmeten över pajen och sätt in den i 250 graders ugn i cirka 5 minuter. Marängen ska få färg men inte bli bränd. Kyl kakan före dekorering med jordgubbar och servering.

Mer läsning

Annons