Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxig skaldjurssallad

Annons

För 4 personer
8 kokta havskräftor
400 g räkor med skal, helst färska
1 huvud isbergssallad, 4 tomater
50 g späda spenat eller mangoldblad, 50 g lättkokta sockerärter
dill och persilja
4-8 skivor vitt formbröd
2 msk olivolja, 1 citron
1 msk olivolja med citronsmak
1 krm flingsalt
Strimla isbergssalladen och lägg på tallrikar eller fat. Fördela havskräftorna runt om salladen och fortsätt med tomatklyftor, spenat- eller mangoldblad samt lättkokta sockerärter. Stick ner hela räkor slumpvis och fortsätt med dillvippor, persiljekvistar och några citronklyftor.
Skär franskbröd i tärningar. Ta inte med kanterna. Slå olivolja på en tallrik och vänd brödtärningarna i oljan. Lägg tärningarna i ugnssäker form och rosta dem i riktigt varm ugn. Håll koll. Droppa lite olivolja smaksatt med citron över. Avsluta med flingsalt och brödtärningarna.
Dan Strandqvist

Mer läsning

Annons