Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mager korv- och rotsaksgryta

Annons

För 4 personer
500 g mager falukorv
1 påse rotfruktsblandning, ca 550 g
5-6 potatisar, fast sort
1/2 purjolök
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
salt och peppar
Att äta till:
2 dl mager crème fraiche
2 msk svensk senap
1 msk färskriven pepparrot

Dra skinnet av korven och skär den i drygt centimetertjocka skivor. Skölj och skär purjolöken i bitar. Skala och skär potatisen i bitar med ett par centimeters sida. Koka upp vatten smaksatt med grönsaksbuljong från tärning. Salta och peppra lätt och tippa i rotfruktsblandningen samt potatisen. Sjud under lock i 5 minuter. Tillsätt därefter purjolök och korv. Sjud ytterligare 3-4 minuter. Serveras med eller utan buljong. Om man vill kan crème fraiche smaksättas med senap och riven pepparrot som smakar gott till.

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons