Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majspanerad rödspätta med kall currysås

/

Panerad rödspätta blir alltid bäst om man gör den själv. Gärna med majsströ och med matvete i stället för potatis. Bjud en en kall currysås till.

Annons

Majspanerad rödspätta med kall currysås
För 4 personer

35 minuter


600 g rödspättsfilé
3 msk vetemjöl
1 stort ägg
2 dl majsströ
salt och peppar
smör och rapsolja

Till currysåsen:
2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1 1/2 tsk curry
1 tsk veg. buljongpulver
1 tsk vitvinsvinäger

Till matvetet:
3 1/2 dl vatten
1 tsk veg. buljongpulver
2 dl matvete

Att äta till:
blandade blad
dill
lime

Gör så här:
1. Koka upp vatten och vegetariskt buljongpulver till matvetet. När vattnet kokar tillsätts matvete som får sjuda sakta under lock i 15 minuter. Låt matvetet dra ytterligare några minuter vid sidan av spisen.
2. Blanda crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med curry och vegetariskt buljongpulver. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.
3. Vänd fiskfiléerna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och majsströ. Stek fiskarna i lika delar smör och rapsolja, cirka 1 1/2 minut per sida. Salta och peppra lätt vid vändningen. Blandade blad, lime och dill bjuds till.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons