Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majspanerad skinkschnitzel

Annons

För 4 personer
30 minuter
4 skinkschnitzlar eller 500 g benfri kotlettrad
2 dl majsströ
1 ägg
salt och peppar
smör och rapsolja
Att äta till:
ris eller stekt potatis
1 liten burk majs, 165 g
ruccolasallad
1 citron
persilja

Gör så här:
1. Butiksförberedda skinkschnitzlar är färdiga att panera men väljer man benfri kotlettrad får man skiva och banka ut köttet själv. Salta, peppra och vänd det först i majsströ, sedan i uppvispat ägg och därefter en gång till i majsströ.
2. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja cirka 2 minuter per sida. Panerad schnitzel blir bäst om den steks i ganska mycket fett. Snålar man med fett bränner paneringen lätt.
3. Servera schnitzlarna med ris eller stekt potatis, majs, ruccolasallad och citron. En persiljekvist eller annan färsk örtkrydda på toppen ser snyggt ut.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons