Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majsvänd torsk med citron och kapris

/

Mer smak än kalorier

Annons

Majsvänd torsk med citron och kapris.

För 4 personer. 30 minuter.

600 g skinn- och benfri torskfilé

1 ägg

2 dl majsströ (ger glutenfri panering)

smör och rapsolja

salt och vitpeppar

3-4 msk inlagd kapris

2 fina (saftiga) citroner

Att äta till: Ris, blandade salladsblad, dill.

Gör så här:

1. Skär den ena citronen i fina, kärnfria klyftor. Skär loss fruktköttet ur den andra och ta bort kärnor och hinnor. Skär resten i mindre bitar som blandas med kapris i en skål eller kopp.

2. Salta, peppra och vänd portionsbitar av fisk i tur och ordning i majsströ, uppvispat ägg och sedan i majsströ igen. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja till dess att den fått fin färg. Stektiden beror på fiskens tjocklek, men 1 till 2 minuter per sida räcker normalt. Överstek inte, då blir fisken torr och trist.

3. Lägg upp fisken och fördela citron- och kaprisblandningen över. Garnera med citronklyftor och dill. Om man vill kan lite av stekfettet skedas över. Servera kokt ris och blandade blad till.

Mer läsning

Annons