Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majsvänd torsk med citron och kapris

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g skinn- och benfri torskfilé
1 ägg
2 dl majsströ (ger glutenfri panering)
smör och rapsolja
salt och vitpeppar
3-4 msk inlagd kapris
2 fina (saftiga) citroner
Att äta till:
ris
blandade salladsblad
dill

Gör så här:
1. Skär den ena citronen i fina, kärnfria klyftor. Skär loss fruktköttet ur den andra och ta bort kärnor och hinnor. Skär resten i mindre bitar som blandas med kapris i en skål eller kopp.
2. Salta, peppra och vänd portionsbitar av fisk i tur och ordning i majsströ, uppvispat ägg och sedan i majsströ igen. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja till dess att den fått fin färg. Stektiden beror på fiskens tjocklek, men 1 till 2 minuter per sida räcker normalt. Överstek inte, då blir fisken torr och trist.
3. Lägg upp fisken och fördela citron- och kaprisblandningen över. Garnera med citronklyftor och dill. Om man vill kan lite av stekfettet skedas över. Servera kokt ris och blandade blad till.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons