Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majsvänd torskfilé med aioli

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g torskfilé från säkra bestånd
1 ägg
1 1/2 dl majsströ
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till aiolin:
2 äggulor
1 1/2 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
1 tsk vitvinsvinäger
Att äta till:
1 påse wokgrönsaker, ca 500 g
ris
citron

Gör så här:
1. Börja med aiolin. Vispa äggulorna hårt. Tillsätt oljan först droppvis sedan i fin stråle under fortsatt vispning. Avsluta med fransk senap, pressad vitlök, vinäger och en nypa salt.
2. Se till att fisken är helt skinn- och benfri. Dela fisken i portionsbitar som torkas torra med hushållspapper innan de saltas och peppras lätt. Vänd bitarna i tur och ordning i majsströ, uppvispat ägg och sedan i majsströ igen. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja cirka 2-3 minuter per sida.
3. Woka eller stek grönsakerna med rapsolja i en het panna. Lägg grönsakerna som grund och toppa med fisk och en klick aioli. Ris och citron bjuds till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons