Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marinerade fläsk- och grönsaksspett

Annons

För 4 personer/8 spett

600 g fläskytterfilé

1 röd paprika

1 grön paprika

1 rödlök

16 champinjoner

Marinad:

3 msk rapsolja

1 msk tomatketchup

1 msk finhackad färsk rosmarin

1 msk färskriven ingefära

1 tsk finhackad chili

Till servering:

8 normalstora kokta, kalla potatisar

1 msk olivolja

1/2 tsk vitvinsvinäger

1 tsk italiensk salladskrydda

1. Skär köttet i 5 centimeter stora bitar. Dela varje bit på längden till stavar med ett par centimeters sida. Skär paprikor och rödlök i större bitar. Trä upp kött, grönsaker och svampar på spett.

2. Blanda marinaden av rapsolja, ketchup, hackad rosmarin, riven ingefära och hackad chili. Salta aldrig en marinad, det drar ut köttsaften och ger torrt och tråkigt kött.

3. Pensla spetten rikligt med marinad och slå in dem ett och ett i grillfolie. Spetten behöver sedan bara läggas intill öppen eld i knappt 10 minuter för att bli klara att äta.

4. Blanda olivolja, vinäger och italiensk salladskrydda i en skål. Lägg i kalla, kokta potatisar med skal och allt. Vänd runt så potatisarna blir helt smaksatta. Efter några minuter fiskas potatisarna upp och packas in i grillfolie. De värms sedan samtidigt med köttet, cirka 10 minuter, intill öppen eld.

Mer läsning

Annons