Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mat för regniga dagar

/

Den här sommaren har vi lärt oss att regna kan det göra hur mycket och hur ofta som helst. Lika bra att inse att grillen inte alltid är bästa värmekällan vid matlagning.

Annons

Stekt biff med blandad grönsallad och vitlökssmör
För 4 personer
15 minuter
Ingredienser:
4 utskurna biffar på vardera cirka 160-170 g
1/2 krm curry
salt och svartpeppar
smör och rapsolja till stekning
Till vitlökssmöret:
100 g smör
1-2 vitlöksklyftor
några droppar färskpressad citron eller vitvinsvinäger
Att äta till:
1 huvud isbergssallad
4 tomater
1/2 gurka
1 rödlök
bladpersilja

Gör så här:
1. Skölj, riv och blanda salladen med bitar av tomat och gurka samt tunna klyftor av rödlök.
2. Blanda smör med pressad eller riven vitlök och några droppar färskpressad citron eller vitvinsvinäger. Syran tar bort den feta smörsmaken som ibland kan kännas besvärande.
3. Krydda köttet med salt, peppar och ytterst lite curry som får fram den fina köttsmaken, utan att det egentligen smakar curry. Stek köttet en dryg minut per sida i lika delar smör och rapsolja. Lägg upp, garnera med bladpersilja och njut, antagligen inomhus eller under tak.

Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons