Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mättande sommarsallad

/

Annons

Tonfisksallad
För 4 personer
15 minuter

2 burkar tonfisk i vatten
1 rödlök
100 g haricots verts
blandade salladsblad, gärna med varierande färg
3 tomater
1/2 gurka
2 hårdkokta ägg
2 citroner

Till servering:
olivolja med citronsmak
havssalt

Gör så här:
1. Skölj grönsakerna och se till att de torkar. Hårdkoka äggen och spola dem i kallt vatten.
2. Ge bönorna ett uppkok i lättsaltat vatten. Avbryt kokningen genom att spola kallt vatten i kastrullen. Bönorna ska fortfarande ha kvar sin spänst och tuggmotstånd.
3. Låt tonfisken rinna av i sil eller durkslag. Skär tomaterna i skivor, gurkan i bitar, löken i ringar och riv salladen grovt. Skala och dela äggen i halvor.
4. Fördela salladsblandningen i högar på fyra tallrikar. Toppa med tonfisk, lök, tomatskivor och gurkbitar. Droppa över olivolja med citronsmak och garnera med ägghalva och citron. Salta får var och en göra.

Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons