Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mazariner

Annons

20-25 st

Deg:
200 g rumstempererat smör,
5 1/2 dl vetemjöl,
1/2 dl strösocker,
1 tsk vaniljsocker,
1 ägg.

Fyllning:
400 g mandelmassa,
200 g rumstempererat smör,
1/2 dl strösocker,
1 tsk vaniljsocker,
3 ägg.

Glasyr:
2 dl florsocker, 1 1/2 msk vatten.

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smöret med de övriga ingredienserna, gärna i en matberedare, men det går lika bra med bara en elvisp, det hade jag. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformarna och ställ dem i kylen en stund.

Blanda sedan mandelmassa, socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar.

Grädda i ugnen i 175 grader i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna helt på galler.

Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat.

Ställ dem sedan kallt en stund så allt hinner stelna till ordentligt.

Ät och njut!

Mer läsning

Annons