Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mixed grill från havet

Annons

För 4 personer
400 g laxfilé med skinnet kvar
300 g gösfilé
2 msk olivolja
1 citron
1 tsk vitvinsvinäger
4 kvistar dill
3 kvistar rosmarin
svartpeppar
flingsalt
Att äta till:
1 liten ananas
2 syrliga äpplen
1 bit purjolök
1/2 msk olivolja
1 tsk curry
2 dl grädde
1 1/2 msk majsstärkelse + 1 dl vatten
salt och peppar
Att äta till:
blandad sallad
kokt potatis
1. Skär fisken i portionsbitar med skinnet kvar. Lägg bitarna i en skål och tillsätt olivolja, citron i tunna skivor, vitvinsvinäger, dill- och rosmarinkvistar samt svartpeppar. Låt stå i 30 minuter.
2. Skär fruktkött från ananas och äpplen i centimeterstora bitar. Strimla purjolöken. Fräs bitarna med olivolja i kastrull, pudra över curry och rör om. Efter en knapp minut tillsätts grädde och allt kokas upp. Red till lätt stuvning med majsstärkelse och vatten. Sjud varsamt i 3-4 minuter. Salta och peppra.
3. Grilla fisken. Grilla den skinnfria
sidan först. När den fått vackra ränder vänds fisken varsamt med en stekspade. Grilla andra sidan cirka 2-3 minuter. Salta och servera med fruktstuvning, kokt potatis och sallad.

Mer läsning

Annons