Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mixed grill med bearnaisesmör

Annons

För 4 personer
25 minuter
150 g biff eller entrecote från nöt
150 g benfri kotlettrad från gris
150 g lammytterfilé
150 g kryddig korv
smör och rapsolja
salt och svartpeppar
Till smöret:
100 g rumsvarmt smör
1 tsk dragon
1 msk finhackad gul lök
1/2 tsk vitvinsvinäger
Att äta till:
ugnsstekta potatisklyftor
haricots verts
blandad sallad

Gör så här:
1. Skär kött och korv i ungefär lika stora bitar. Stek kött- och korvbitarna i medelvarm panna med smör och rapsolja. Krydda lätt med salt och svartpeppar. Håll ordning i pannan så du kan skilja på de olika köttbitarna.
2. Varva kött och korv på spett. Bästa resultat får man om köttet serveras direkt eller håller det varmt några minuter under folie. Värmer man spetten i ugn blir köttbitarna helt genomstekta vilket vissa gillar, andra inte.
3. Blanda rumsvarmt smör med dragon, finhackad gul lök och vitvinsvinäger. Lättkokta haricots verts och ugnsstekta potatisklyftor är passande tillbehör. Servera med en blandad sallad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons