Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjölkchokladsnittar

Annons

Ca 16 stora eller flera små

175 g rumsvarmt smör/margarin

1/2 dl strösocker

1/2 dl rårörsocker, eller muscovadosocker

3 msk sirap

5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk vanliljsocker

100 g hackad mjölkchoklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör ihop mjukt smör och strösocker med elvispen. Rör ner sirap och sedan alla de övriga ingredienserna.

Knåda ihop degen, använd gärna händerna, det kan ta en stund innan den går ihop.

Forma degen till en rulle, lika lång som bakplåten, eller om du vill ha mindre kakor, gör två rullar. Lägg rullen/rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till den lite.

Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Den är färdiggräddad när ovansidan spricker lite och den känns fast när du trycker på den. Viktigt att inte övergrädda.

Låt längden svalna en liten stund, skär sedan i sneda bitar. Låt kallna helt på plåten.

Mer läsning

Annons