Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morotskaka

Annons

2 ägg

2 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel

1 dl rapsolja

3 dl rivna morötter

Glasyr:

200 g philadelphiaost

2 msk smör eller margarin

2 tsk vaniljsocker

Ca 5 dl florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ihop ägg och socker. Blanda ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör sedan ner detta i äggsmeten. Rör samman de rivna morötterna med oljan och blanda ner detta i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i cirka 45-50 minuter.

Rör ihop alla ingredienserna till glasyren och bred den sedan över den avsvalnade kakan.

Mer läsning

Annons