Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morotsmuffins

Annons

Cirka 12 muffins

3 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

1 dl olja

3 dl rårivna morötter

Glasyren:

100 gram philadelphia-ost

75 gram smör

2-3 dl florsocker

1 ½ tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötterna och blanda med oljan.

Blanda alla torra ingredienser och rör ner i ägg-socker-smeten. Blanda ner morötterna och oljan.

Sätt i muffinsformar i muffinsplåten. Fyll varje form till max 2/3. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter. Prova med en provsticka därefter om muffinsen är torr.

Låt muffinsarna svalna. Vispa ihop frostingen till en jämn smet, smaka av hur mycket vaniljsocker du vill ha. Spritsa ut rosor på avsvalnade muffins. Det går utmärkt att frysa in både muffins och frosting

En saftig och god variant att göra av morotskaka. Och varför inte pynta dina morotsmuffins med en svensk flagga till skolavslutningen?

Mer läsning

Annons