Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mozzarellafocaccia

Annons

1 paket jäst (50 g)
5 dl ljummet vatten (37 grader)
1 1/2 tsk salt
2 msk olivolja
125 g riven mozarellaost
1 msk timjan
12 1/2 dl vetemjöl
olivolja
2 dl svarta oliver utan kärnor
1 tsk flingsalt
(oliverna kan ersättas med stekt potatis kryddad med färsk rosmarin)
1. Smula jästen i bunke och lös upp den i ljummet vatten. Tillsätt salt, olivolja, riven mozzarella och timjan. Arbeta in 12 dl mjöl i omgångar. Täck och låt jäsa en dryg halvtimme.
2. Arbeta genom degen på arbetsbänken eller i maskin. Platta ut degen i smord långpanna. Täck och låt degen jäsa ytterligare en halvtimme.
3. Tryck i ett par deciliter svarta oliver (eller stekt potatis kryddad med färsk rosmarin) och pensla degen med olivolja. Strö på flingsalt. Grädda brödet 30 minuter i 200 graders ugn. Låt svalna på galler. Gott som det är och underbart med italienska charkuterier.

Mer läsning

Annons