Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mumsiga snittar med mjölkchoklad

/

En händelserik vecka har tagit slut, det har varit både Fettisdagen och Alla hjärtans dag.

Annons

Du missade väl inte att baka några goda semlor? Och du missade väl framför allt inte kanonfilmen på lilla Ture som äter ”temlor”?!

Om så är fallet tycker jag absolut att du ska gå in på www.gd.se och leta dig fram till Helena Hembakta och filmen. Jättegulligt.

Det är lätt att luras att det är biscotti jag bjuder på i dag, men icke. Det är en vanlig kaka, men till utseende förvillande lik den italienska skorpan. Dock lite mjukare i konsistensen.

Med bitar av vanlig mjölkchoklad blir den riktigt mumsig, men gillar du hellre mörk choklad går det nog lika bra.

Degen kan vara lite smulig, men jobba ihop den med händerna så går det till slut bra. Vill du sedan ha riktigt stora kakor gör du bara en rulle och lägger på plåten. Men jag tyckte det blev alldeles lagom storlek när jag gjorde två rullar. Kom också ihåg att inte ha kakorna inne för länge i ugnen, då blir de hårda.

Tips och frågor kan du maila till; helena.bjorklund@gd.se

Mer läsning

Annons