Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Müsli med frukt och nötter

Annons

Ger cirka 1,5 liter färdig müsli
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
2 dl veteflingor
1 dl pumpafrön
2 dl hackade nötter
3 dl torkad frukt, russin, tranbär och ananas
1. Blanda havregryn, råg- och veteflingor, pumpafrön och hackade nötter. Bred ut blandningen i ett tunt lager på väl rengjord plåt eller i ugnsfast form. Räkna med att du får ta rostningen i 2-3 omgångar. Sätt in och rosta lätt i 225 graders ugn cirka åtta minuter. Blanda gryn och flingor några gånger under rostningen och passa, särskilt mot slutet.
2. Hacka den torkade frukten om bitarna är för stora. När de rostade ingredienserna svalnat blandas allt och läggs i burk med lock. OBS! Frukten ersätter socker eller sirap i den här müslin. Den som absolut vill ha söt müsli tillsätter socker eller sirap när det återstår en minut av rostningen.

Mer läsning

Annons