Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musselgratinerad rödspätta med rostad potatismos

Annons

För 4 personer
35 minuter
600 g rödspättsfiléer
1 tsk salt
Till såsen:
3 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
1 tärning fiskbuljong
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 burk musslor i vatten
salt och vitpeppar
Till moset:
800 g potatis av mjölig sort
2 äggulor
1 msk rapsolja

Gör så här:
1. Skala och koka potatisarna mjuka. Slå av vattnet, mosa och rör i 2 äggulor och 1 msk olja till ett smidigt mos. Salta och peppra.
2. Rulla och lägg fiskfiléerna tätt i kastrull. Slå på vatten, salta och sjud fisken 1 minut under lock. Dra kastrullen från värmen och låt den dra en minut till. Lyft upp fisken till en tallrik med hålslev.
3. Koka upp vatten, vinäger, grädde och en fiskbuljongtärning. Red av med majsstärkelse och sjud såsen 5 minuter. Salta och peppra.
Spritsa eller klicka ut moset längs kanten på ugnsfast fat. Lägg väl avrunnen fisk och musslor i mitten och slå sås över utan att det kommer på moset. Gratinera fatet i 225 graders ugn till dess moset fått färg.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons