Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musselpasta

Annons

För 4 personer

1 kg färska blåmusslor (1 kasse)

2 msk hackad gul lök

1 msk olivolja

5 dl vatten

2 msk vitvinsvinäger

Till såsen:

1 röd paprika

1 rödlök

200 g sojabönor eller ärtor

olivolja

3 dl vätska från musselkoket

2 dl grädde

1-2 vitlöksklyftor

1 msk hackad färsk timjan

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och peppar

Att äta till:

400 g pasta (låt rinna av och torka)

blandade blad

1. Kolla musslorna noga. Koka pastan.

2. Skär paprikan i bitar, rödlöken i klyftor och hacka timjan. Fräs paprika och rödlök med en matsked olivolja någon minut i en kastrull. Ställ åt sidan.

3. Skala och hacka gul lök. Fräs löken hastigt med olivolja i vid kastrull. Tippa i musslorna, tillsätt vatten och vinäger och lägg på locket. Sänk värmen och låt musslorna sjuda i 3 minuter utan att lyfta på locket. Dra kastrullen från värmen och sila av 3 dl vätska till kastrullen med paprika, rödlök och timjan.

4. Koka upp vätskan tillsammans med grädde, pressad vitlök och sojabönor alt. ärtor. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter.

Blanda ner pastan i såsen, koka upp och fördela i djupa tallrikar. Toppa med musslor och bjud blandade blad till.

Mer läsning

Annons