Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musselsallad

Annons

För 4 personer
10 minuter
2 burkar musslor i vatten, ca 300 g
1 huvud isbergssallad
3 tomater
1/2 gurka
1 knippe rädisor
1 liten rödlök
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 kryddmått salt
1 citron
dill
Att äta till:
rostat bröd

Gör så här:
1. Packa ner sköljda grönsaker och musselburkar i en väska. Om man köper dill i en vacuumförpackning har den chans att klara sig ända fram till serveringen. Olja, vinäger och salt blandas och hälls på en liten flaska med tättslutande kork. Ta även med en vass kniv, skärbräda och en liter vanligt vatten och hushållspapper.
2. Rosta bröd och låt bitarna svalna innan de läggs i en plastlåda med lock.
3. Vid serveringen skär vi ner grönsakerna och fördelar dem på tallrikar. Låt musslorna rinna av innan de läggs på salladsbädden. Avsluta med dressingen, citron och dill. Bjud brödet till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons