Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musselsallad

Annons

Vill man ha lyxigare sallad byter man en burk musslor i vatten mot en burk rökta musslor.
För 3-4 personer
10 minuter
2 burkar musslor i vatten, ca 300 g
1 huvud isbergssallad
3 tomater
1/2 gurka
1 knippe rädisor
1 liten rödlök
Till vinägretten:
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap av Dijontyp
1 krm salt
Att äta till:
1 citron
dill
rostat bröd

Gör så här:
1. Skölj grönsakerna. Strimla isbergssalladen, skär tomaterna i bitar, gurkan i skivor, rädisorna i halvor och rödlöken i tunna skivor sedan den skalats. Låt musslorna rinna av i sil eller durkslag. Lägg upp salladen i portionsskålar.
2. Blanda vinägretten i en burk med tättslutande lock. Olivolja, vinäger, fransk senap och salt. På med lock och ruska ordentligt. Fördela dressingen över salladsportionerna. Garnera med citronklyftor och spänstig dill.
3. Så här långt är salladen ett skolexempel på kolhydratsnål mat. Bryr man sig inte om lite kolhydrater rostar man en hög med vitt bröd och bjuder till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons