Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musselsoppa

Annons

För 4 personer

1 kg färska blåmusslor (1 kasse)

3 msk finhackad gul lök

2-3 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

1 flaska torrt vitt vin

4 dl grädde

1 dl finhackad persilja

salt

Att äta till:

1 baguette eller annat vitt matbröd med hård skorpa

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1. Skölj, borsta och syna musslorna. Alla ska vara levande och ha hela, slutna skal.

2. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Hacka även persiljan. Hetta upp en kastrull, gärna vid och låg så musslorna tillagas i ett lager. Slå i olja och vänd ner den hackade löken. Låt löken fräsa några sekunder, tippa i musslorna, häll på vinet och på med lock.

3. Låt musslorna fräsa några sekunder, sänk värmen och vänta i 3 minuter utan att lyfta på locket. Dra kastrullen från värmen och ta upp musslorna med hålslev och lägg åt sidan.

4. Koka upp musselspadet och slå i grädden. Låt allt koka kraftigt i 5 minuter. Smaksätt soppan med hackad persilja och salt. Fördela den i stora, djupa tallrikar och toppa varje tallrik med musslor.

5. Doppa skivor av vitt matbröd i olivolja smaksatt med pressad vitlök. Gratinera i 200 graders ugn till dess bröden fått färg.

Mer läsning

Annons