Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Njut av första kantarellerna

/

Annons

Viltkryddade färsbiffar
med kantarellsås

För 4 personer
30 minuter

Till biffarna:
600 g blandfärs, 70/30
1 ägg
1 dl rödvin eller buljong
1 msk finhackad färsk rosmarin
2 msk mycket finhackad gul lök
potatismospulver
salt och peppar
smör och rapsolja

Till såsen:
1/2 liter färska kantareller
1/2 gul lök, 2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk grönsaksbuljong, pulver
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Gör så här:
1. Finhacka gul lök och rosmarin. Fräs hacket med smör någon minut. Blanda köttfärs, ägg och vin. Vänd ner lök och rosmarin och stabilisera färsen med potatismospulver. Salta och peppra. Forma pannbiffar som steks i lika delar smör och rapsolja.
2. Rensa och hacka svampen grovt. Skala och finhacka en halv gul lök. Fräs lök och svamp i medelvarm stekpanna med en dryg matsked smör.
3. Koka upp vatten och grädde. Vänd i svamp och lök, tillsätt buljongpulver och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Mer läsning

Annons