Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordafrikansk lammgryta

Annons

För 4 personer
1 timme 15 minuter
1 kg lammstek
2 msk olivolja
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
5 dl vatten
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1 msk sumak
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald koriander
2 lagerblad
1 kanelstång
1 burk kikärter
100 g torkade aprikoser
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
salt och mald kryddpeppar
persilja
Att äta till:
couscous

Gör så här:
1. Skär köttet i grytbitar med ett par centimeters sida. Skala och strimla den gula löken. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
2. Fräs köttet med olivolja i stekgryta. Tillsätt gul lök, vitlök, sumak, ingefära och koriander. Slå på vatten och kycklingfond. Koka upp och skumma ytan. Sänk värmen, lägg i kanelstång och lagerblad. Sjud grytan under lock i 40 minuter.
3. Lägg i hela, torkade aprikoser samt en burk avrunna kikärter. Sjud grytan ytterligare 15-20 minuter under lock innan den reds av med majsstärkelse löst i vatten och smakas av med salt och kryddpeppar i mån av behov. Serveras med couscous och garneras med persilja.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons