Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nötmarängtårta med jordgubbar

Annons

12-15 bitar
Till kakan:
75 g smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
4 msk mjölk
Till marängtoppen:
5 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl florsocker
150 g malda hasselnötter
Till fyllning:
3 dl vispgrädde
300 g jordgubbar
1. Separera äggulor och äggvitor.
2. Rör ihop smör och florsocker till en slät massa. Arbeta in en äggula i taget till dess alla fem tillsatts.
3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen och avsluta med några matskedar mjölk.
4. Vispa äggvitor och strösocker till fluffig maräng. Avsluta med florsocker och malda nötter.
5. Lägg ett bakplåtspapper i långpannan. Bred ut sockerkakssmeten. Toppa med nötmarängen.
6. Grädda kakan 20 minuter i 175 graders ugn. Som all maräng ska den gräddas långt ner i ugnen.
7. Låt kakan svalna innan den delas i två delar, så gott det går mellan tårtbotten och marängtopp. Bred ut vispad grädde på tårtbotten och lägg ett lager skivade jordgubbar. Placera maränglocket ovanpå. Kyl tårtan före servering. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons