Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nougatkakor

Annons

ca 20-30 kakor

125 g rumsvarmt smör eller margarin

1 dl farinsocker

2,5 dl vetemjöl

70 g nougat, till exempel Guldnougat

Garnering:

Ca 25 g mörk choklad

Gör så här:

Arbeta ihop smör och farinsocker pösigt. Tillsätt mjölet och arbeta bara ihop så pass att det blandar sig och blir till en boll. Rulla degen till en längd, rulla in den i plast och lägg den i kylen i minst en timme.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär degen i cirka 20-30 bitar och nougaten i lika många små fyrkantiga bitar, beroende på hur stora kakor du vill ha. Lägg en nougatbit på varje degbit, nyp ihop och rulla till fyllda kulor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills kakorna börjar få fin färg. Ta ut och låt kakorna svalna på plåten och garnera dem genom att ringla över lite smält choklad.

Mer läsning

Annons