Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nudelwok med hummertopp

Annons

För 4 personer
2 kokta humrar, frysta går bra
200 g nudlar
2 paprikor
1 morot
100 g färska bönor
1 röd lök
rapsolja
1 tsk koncentrerad hummerfond
1 msk smör
salt och ett uns cayennepeppar
citron
3 msk persilja

Skala humrarna och ta hand om kött från klor och stjärtar. Strimla paprika, skala och strimla moroten, skär små klyftor av rödlök och förkoka färska bönor så den värsta råheten släpper. Ge nudlarna ett uppkok.
Woka grönsakerna med olja. Vänd ned nudlarna och låt allt bli riktigt hett. Ringla över hummerfond och låt en smörklick smälta ner med grönsakerna. Pressa över citron, salta lätt och peppra med ytterst lite cayennepeppar. Blanda runt woken med hackad persilja och lägg upp.
Placera hummer på toppen och skeda det varma fettet över hummern. Garnera med citron, persilja och blandad sallad.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons