Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omelett med svamp- och kycklingstuvning

Annons

För 4 personer
12 ägg
4 msk vatten
300 g benfritt kycklingkött
100 g färska champinjoner
2 dl mager grädde
2 dl vatten
maizena
1 msk kycklingfond
salt och peppar
smör och rapsolja

Skär kycklingköttet i mindre bitar. Koka upp vatten och grädde. Lägg i köttbitarna och tillsätt kycklingfond. Sjud allt sakta i fem minuter. Skiva och stek svampen lätt. Vänd ner svampen i vätskan och red av med maizena till stuvning.
Låt stuvningen sjuda mycket sakta i fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Vispa upp äggen med fyra matskedar vatten. Om du har en riktigt stor panna kan du grädda en jätteomelett, men i regel får man grädda omeletten i två eller tre omgångar. Het panna och minimalt med fett, i med äggen, rör med baksidan av en gaffel. Efter en minut är omeletten klar. Fyll med stuvning och vänd upp på fat.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons