Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örtagårdsvåfflor med skaldjur

/

Annons

För 4 personer
25 minuter

3 ägg
1 dl grönsaksbuljong från pulver
eller tärning
1 krm salt, 1/2 krm vitpeppar
3 dl vetemjöl, 125 g smält smör
1 1/2 dl mjölk, 1/2 dl grädde
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad persilja
1 msk finhackad, färsk timjan

Till serveringen:
150 g skalade räkor
4 havskräftor (om man vill)
4-8 stekta eller panngrillade pilgrimsmusslor
1-2 msk olivolja, 2 dl gräddfil
1 finhackad rödlök,1 citron, dill

Gör så här:
1. Vispa ägg, grönsaksbuljong, salt och mjöl till en jämn smet. Smält smör i en kastrull på låg värme. Låt fettet svalna något innan det blandas i smeten. Vispa i mjölken och grädde. Avsluta med finhackade örtkryddor, salt och vitpeppar.
2. Grädda våfflor som läggs på galler, sida vid sida, för att inte bli alltför mjuka.
3. Vänd pilgrimsmusslorna i olivolja och stek alternativt panngrilla dem i varmt järn en minut på vardera sidan. Lägg upp våfflorna på tallrikar och garnera med räkor, havskräftor och pilgrimsmusslor. Klicka gräddfil vid sidan om skaldjuren och fortsätt med finhackad rödlök, citron och örter.

Mer läsning

Annons