Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örtkryddad fläskkarré på grillen

/

Annons

För 4 personer
4 tjocka skivor fläskkarré med ben, 700 g
2 msk rapsolja
1 tsk torkad timjan
1 msk hackad färsk rosmarin
2 krm svartpeppar
1 msk kinesisk soja
1 msk konc. kalvfond


Att äta till:
100 g smör
2 msk finhackad persilja
1 riven vitlöksklyfta
1 krm salt
stekt potatis, blandad sallad

1. Blanda rapsolja med torkad timjan, riktigt finhackad färsk rosmarin, svartpeppar, soja och kalvfond i en djup tallrik. Pensla köttet med blandningen och låt det stå och dra i rumstemperatur i en knapp halvtimme. Täck gärna med folie eller film.
2. Blanda rumstempererat smör med finhackad persilja (även stjälkar går bra förutsatt att du hackar riktigt fint), riven vitlök och lite salt. Lägg smöret på en bit smörpapper och forma en korv som får ligga svalt i väntan på servering.
3. Grilla köttet över fin glöd cirka två minuter per sida. Servera med stekt potatis från spisen i köket och en blandad sallad.

Mer läsning

Annons