Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örtspäckad och helstekt fläskfilé

Annons

För 4 personer
35 minuter
700 g fläskfilé
1 msk av vardera hackad persilja, gräslök och timjan
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
1 1/2 msk konc. kycklingfond
2 msk fint hackad gräslök
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
grön sparris
blandade blad
ugnsrostade potatishalvor

Gör så här:
1. Putsa och snitta upp köttet på längden likt ett korvbröd. Fyll snittet med hackad persilja, gräslök och timjan. Bind ihop med bomullsgarn. Salta och peppra utsidan och bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja.
2. Efterstek köttet 15 minuter i 175 graders ugn. Ta ut köttet och linda det i folie. Vänta i 10 minuter innan det packas upp, garnet tas bort och köttet skivas upp.
3. Koka upp vatten, vin, grädde och fond. Tillsätt hackad gräslök, red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Salta och peppra. Lägg upp och garnera med lättkokt grön sparris och blandade blad. Ugnsrostade potatishalvor är gott till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons