Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örtstuvade morötter med stekt prinskorv

Annons

För 4 personer
30 minuter
500 g morötter
2 msk smör
2 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk, 3 %
1 dl grädde
1 dl vätska från morotskastrullen
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
2 msk hackad färsk persilja
1 msk hackad färsk timjan
salt och peppar
Att äta till:
600 g prinskorv
smör och rapsolja
kokt potatis

Gör så här:
1. Skala morötterna och skär dem i drygt centimeterstora bitar. Hacka de färska örterna. Koka morotsbitarna i lättsaltat vatten cirka 15 minuter så de har tuggmotstånd kvar. Skala och koka potatisarna i egen kastrull under tiden.
2. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med varm vätska från morotskastrullen, mjölk och grädde. Häll morötterna i durkslag så att de får rinna av. Låt stuvningen koka upp och sedan sjuda i 5 minuter. Vänd ner morötterna. Smaka av med grönsaksbuljong, persilja, timjan, salt och peppar.
3. Stek korven med lika delar smör och rapsolja i en inte alltför varm panna. Servera med kokt potatis.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons