Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ostspäckad falukorv med potatismos

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g falukorv med hög kötthalt
100 g ost, gärna lagrad
2 msk rapsolja
salt och peppar
1 tsk flisad chili, torr krydda
Till potatismoset:
800 g mjölig potatis, gärna King Edward
2 dl mjölk
Att äta till:
2-3 tomater
isbergssallad
ketchup

Gör så här:
1. Dra bort skinnet från korven och skär snitt i, med ett par centimeters avstånd. Spara någon centimeter på djupet så den hänger ihop. Stoppa skivad, lagrad ost i snitten, ringla över olja och krydda med salt, peppar och torkad chili. Sätt in korven i 175 graders ugn i 25 minuter.
2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa potatisen, gärna med elvisp. Vispa upp moset med kokande mjölk. Smaka av med salt och peppar.
3. Dela korven i portionsbitar. Servera med isbergssallad och tomater. Ketchup är okej till, för en gångs skull.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons