Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oxfilé med värmande svampar

Annons

För 4 personer
50 minuter
600 g oxfilé
1 msk rapsolja
1 tsk svartpeppar
1/2 msk konc. kalvfond
Till såsen:
200 g champinjoner
2 msk smör
2 msk hackad gul lök
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1/2 tärning grönsaksbuljong
1/2 msk soja
salt och svartpeppar
Att äta till:
ugnsstekta potatisklyftor
blandade salladsblad
körsbärstomater

Gör så här:
1. Blanda rapsolja, svartpeppar och fond. Skär köttet i portionsbitar, pensla med marinad och låt stå i 30 minuter.
2. Skiva svampen och hacka den gula löken. Fräs svamp och lök med smör i en stekpanna. Tippa över till en kastrull och tillsätt grädde, vatten, grönsaksbuljong och soja. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Salta och peppra.
3. Grilla köttet över fin glöd, cirka 2-3 minuter per sida. Salta köttet lätt efter grillning. Servera köttet nygrillat med ugnsstekta potatisklyftor, sås och salladsgrönsaker.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons