Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panerad fisk med Skagenröra

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g fiskfilé av torsk, rödspätta eller annan vit fisk
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl veteströbröd
smör och rapsolja
salt och peppar
Till Skagenröran:
150 g skalade räkor
1/2 gul lök
3 msk hackad dill
1 1/2 dl majonnäs
1 krm vitvinsvinäger alt. en liten nypa fint riven pepparrot
Att äta till:
kokt potatis
blandade blad eller broccoli
citron

Gör så här:
1. Skala och finhacka löken till Skagenröran. Blanda löken med majonnäs, skalade men hela räkor, hackad dill, vinäger eller pepparrot. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Dela fisken i portionsbitar. Vänd bitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja, cirka 2-3 minuter per sida i inte alltför het panna.
3. Servera fisken med kokt potatis, Skagenröra, citron och blandade blad eller lättkokt broccoli.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons