Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panerad ishavssej med brynt smör och skaldjur

Annons

4 personer
600 g ishavssej
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd av vete
salt och vitpeppar
2 msk smör
2 msk rapsolja
Till servering: citron och skaldjur
Se till att fisken är helt benfri. Vispa upp äggen. Salta och peppra fisken lätt och vänd den därefter först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och till sist i veteströbröd.
Hetta upp en panna och lägg i smör samt häll i lite olja. Stek fisken när fettet smält och skummat färdigt och sänk samtidigt värmen till hälften. Ett par minuter på vardera sidan brukar vara lagom. Vänd inte fisken mer än en gång under stekningen. För många vändningar gör fisken torr.
Lägg upp och sila fettet i en skål. Fördela lite fett över fiskarna och servera med skaldjur, citron och kokt potatis.
Dan Strandqvist /TT Spektra

Mer läsning

Annons