Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panerad torskfilé med remouladsås

/

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g fiskfilé, alaska pollock, kapkummel eller torsk
3 msk vetemjöl
1-2 ägg
3-4 dl veteströbröd
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till remouladsåsen:
2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 dl finhackad pickels
2 msk inlagd kapris
2 msk hackad persilja
1 tsk torkad dragon
Att äta till:
kokt potatis
ärter
citron
blandade salladsblad

Gör så här:
1. Dela fisken i portionsbitar. Salta och peppra lätt och vänd sedan bitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och veteströbröd.
2. Kör samman remouladsåsen i matberedare. Först pickels, kapris, persilja och dragon några sekunder, klicka i majonnäs och crème fraiche och kör lite till. Smaka av med salt, peppar och några droppar lag från pickels eller kapris.
3. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja, 2-3 minuter per sida i inte alltför het panna. Servera med kokt potatis, lättkokta ärter, citron och blandade salladsblad.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons