Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pankofriterad rödspätta

Annons

För 4 personer
25 minuter
4 portionsstora rödspättsfiléer
2 msk vetemjöl
1 ägg
2 dl pankoströbröd
salt och peppar
5 dl rapsolja
Till såsen:
2 dl crème fraiche, 1 dl majonnäs
3 hg skalade räkor
2-3 msk hackad dill
Att äta till:
ris eller kokt potatis
lättkokt grön sparris eller annan grönsak, citron, dill
Gör så här:
1. Blanda crème fraiche och majonnäs. Räkor som varit frysta pressas mellan dubbelt hushållspapper för att bli helt torra. Hacka räkorna grovt och dill ganska fint. Blanda räkor och dill i majonnäsröran. Salta och peppra.
2. Salta, peppra och vänd skinn- och benfria rödspättsfiléer först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i pankoströ.
3. Hetta upp olja till 165 grader i en vid panna eller gryta. Fritera fiskarna en dryg minut per sida. Fiskarna får inte ligga på varandra utan ska friteras i omgångar. Mellanlanda fiskarna på dubbelt hushållspapper innan de läggs upp. Bjud kall räksås, ris eller kokt potatis och varm grönsak till. Garnera med citron och dill.

Mer läsning

Annons