Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pankopanerad rödspätta med currymajonnäs

/

Annons

Pankopanerad rödspätta med ris och currymajonnäs
För 4 personer
25 minuter

600 g rödspättsfilé från säkra bestånd
salt och peppar
4 msk vetemjöl
2 ägg
2 dl pankopanering
1 liter olja till fritering

Till majonnäsen
2 äggulor
1/2 tsk fransk senap
2 dl rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk curry
1 krm salt


Att äta till:
ris
broccolibuketter
citron


Gör så här:
1. Vispa äggulorna till majonnäsen riktigt hårda. Tillsätt oljan i små omgångar under fortsatt vispning. Avsluta med senap, vinäger, curry och salt.
2. Salta, peppra och vänd fiskfiléerna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispade ägg och panko. Fritera dem i omgångar, knappt 2 minuter i 165 gradig olja. Låt färdig fisk rinna av på hushållspapper.
3. Servera fisken med currymajonnäs, ris, lättkokta broccolibuketter och citron.

Mer läsning

Annons