Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pannacotta med karamellsås och frukt

Annons

För 4 personer
5 dl vispgrädde
4 msk strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
2 cl Cointreau (kan uteslutas)
Till karamellsåsen:
1 1/2 dl strösocker
1 tsk färskpressad citron
1/2 dl + 1/2 dl vatten
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll upp grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången på längden. Skrapa ut de små fröna och lägg dem i grädden. Tillsätt strösocker och koka upp. Sänk värmen och sjud sakta i 15 minuter. Rör i blandningen då och då. Ta kastrullen från spisen och låt blandningen svalna något.
2. Krama ur gelatinbladen och vänd ned dem i varm men inte het kräm. Tillsätt likör och fördela gräddkrämen i portionsformar som ställs kallt i 5 timmar. Vid servering stjälps puddingarna upp på tallrikar och garneras.
3. Till karamellsåsen kokas socker, pressad citron och 1/2 dl vatten upp i en kastrull. Rör inte i kastrullen utan ruska bara lätt. Passa kastrullen hela tiden. När skummet börjar gå i brunt ställs kastrullen till sidan och karamellen får svalna i tio minuter. Rör ner andra satsen vatten till slät, rinnande karamell. Förvaras i skål överdragen med plastfilm i rumstemperatur.

Mer läsning

Annons