Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pannbiff med kantarellsås

Annons

För 4 personer
35 minuter
600 g blandfärs
1/2 gul lök
1 ägg
1/2 msk konc. kalvfond
1 tsk fint hackad färsk rosmarin
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1/2 liter färska kantareller
1/2 gul lök
2 dl grädde, 2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
stekt potatis, tomater
Gör så här:
1. Finhacka en halv gul lök och färsk rosmarin. Putsa och skär svampen i bitar.
2. Fräs svamp och lök med smör i en stekpanna 3-4 minuter på låg värme. Flytta över svampblandningen till en kastrull och tillsätt grädde, vatten och en grönsaksbuljongtärning. Koka upp och red av såsen med majsstärkelse. Sjud såsen i 5 minuter. Salta och peppra.
3. Blanda köttfärs, lök, ägg, fond och rosmarin. Salta och peppra varsamt, båda kryddorna kan tillsättas direkt på tallriken men de går inte att ta bort om man överkryddar. Forma och stek pannbiffar. Beräkna 2-3 minuters stektid per sida i lika delar smör och rapsolja.

Mer läsning

Annons