Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pannbiff med löksky

/

Annons

För 4 personer
30 minuter
500 g blandfärs 70 nöt/30 fläsk
1 ägg
1 kall kokt potatis
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 tsk mortelstött torkad timjan
smör och rapsolja
Till skyn:
1 stor gul lök
3 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
smör och rapsolja
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt potatis
gröna bönor
isbergssallad
paprika

Gör så här:
1. Mosa potatisen och blanda den med köttfärs, ägg, salt, vitpeppar och mortelstött torkad timjan eller dubbla mängden finhackad färsk timjan. Forma 4 rejäla biffar.
2. Skala och skiva den gula löken. Stek löken i lika delar smör och rapsolja så den får lite färg utan att bli bränd. Lägg över löken i en kastrull och slå på vatten och kalvfond. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud skyn sakta i 5 minuter. Färga med soja och smaka av med salt och vitpeppar.
3. Stek pannbiffarna i medelvarm panna i lika delar smör och rapsolja. 2-3 minuter på vardera sidan med öppen panna, därefter under lock på låg värme i 5-6 minuter så de blir helt genomstekta. Servera med kokt potatis, gröna bönor, isbergssallad och paprika.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons