Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paprikakyckling med saffransris

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g benfritt kycklingkött
2 röda paprikor
1 gul lök
100 g haricots verts
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk paprikapulver
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
smör och rapsolja
salt och peppar
Till saffransriset:
3 dl långkornigt ris
1 pkt saffran, 0,5 g
1 tärning grönsaksbuljong
7 dl vatten
1 dl ärtor
isbergssallad
körsbärstomater

Gör så här:
1. Skär paprikorna i bitar, skala och hacka löken och skär sist kycklingköttet i bitar. Bryn paprika, lök och kyckling i gryta med lika delar smör och rapsolja. Tvätta händer och redskap.
2. Tillsätt haricots verts, grädde, vatten, paprikapulver och fond. Koka upp sjud i 5 minuter. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud allt i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka riset i grönsaksbuljong smaksatt med saffran. När 5 minuter återstår vänds ärtorna ner i riset. Servera kycklinggryta och ris med isbergssallad och körbärstomater.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons