Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskfat med ägg och sill

Annons

För 4 personer

250 g neutralt inlagd sill, exempelvis löksill eller 5-minuterssill

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

2 msk hackad dill

1 msk hackad gräslök

1 liten burk röd rom till garnering

6 ägg

1 påse blandade blad

8-10 körsbärstomater

dill

1. Lägg äggen i en kastrull och slå på kallt vatten. Koka upp och beräkna koktiden till åtta minuter från det att vattnet börjar koka. Spola av äggen i rikligt med kallt vatten. Skala äggen och dela dem i halvor på längden.

2. Låt sillen rinna av i sil placerad över skål. Blanda marinaden av crème fraiche och majonnäs. Smaksätt först med hackad dill och gräslök sedan med en matsked lag från sillen. Marinaden får inte bli lös och rinnig. Skär sillen i bitar och blanda den med marinaden. Så här långt kan man förbereda i god tid.

3. Fördela salladsblad i olika färger och former i ett lager på ett fat. Klicka ut sillen. Placera ut ägghalvor vid sidan av sillen och garnera med körsbärstomater, röd rom och dill.

Mer läsning

Annons