Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påsklamm med parmesanflarn

Annons

För 4 personer
1 timme
600 g lammytterfilé
salt och peppar
smör och rapsolja
Till grönsakerna:
1 röd paprika
1 zucchini
1 liten rödlök
1 morot
75 g sockerärter
Till såsen:
3 dl vatten
2 dl rödvin
1 1/2 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
Till flarnen:
1 dl färskriven parmesanost
Att äta till:
stekt potatis
späda blad
körsbärstomater

Gör så här:
1. Riv och bred ut parmesanosten till fyra kakor på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i 200 graders ugn i 5 minuter. Ta ut, vänta någon minut och häng flarnen över en kavel i 10 minuter.
2. Strimla och lättstek grönsakerna i smör. Salta. Koka upp vatten, vin och fond. Red av med majsstärkelse och sjud såsen i 5 minuter. Tillsätt soja, salt och peppar.
3. Putsa och krydda köttet med salt och peppar. Stek det i lika delar smör och rapsolja med flera vändningar, mot slutet under lock. Beräkna stektiden till strax under 10 minuter.
Grunda med grönsaker, sedan skivat kött och ringla sås runt. Garnera med parmesanflarn, timjan, späda salladsblad och körsbärstomater.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons